För dig som klient

På Hasslegården, ungefär en mil utanför Mariestad, får du tid att landa medan vi sätter upp en individuell genomförandeplan. Du har dubbla kontaktpersoner som genomför samtal med dig minst en gång i veckan. Vi genomför vid behov DBT, KBT, traumabehandling mm.  Vi har även en egen psykiatrisköterska.

Vi har kontinuerligt olika aktiviteter för våra klienter. Till exempel simning, träna på gym, utflykter och ridning, samt olika former av individanpassade aktiviteter, efter klientens egna önskemål och förmågor.

Aktiviteter

Vi har ett strukturerat veckoschema och aktiviteter ordnas på vardagar förmiddag och eftermiddag, t ex fysisk träning, stadsresa, gemensam läsning, spel mm. Ibland går vi på bio eller konserter. På Hasslegården finns gymnastiksal med tillhörande bastu. Våra boende deltar efter önskemål och förmåga.

Som en del i den dagliga träningen och för att bidra i det gemensamma boendet har också varje boende en egen syssla.

Boende som studerar eller har någon form av praktik stöttas också i detta av personalen som hjälper till med bl.a. mål, struktur och transport.

Boende och kost

Vi erbjuder våra boende enkelrum med egen toalett och dusch samt tv. Vi har också mindre lägenheter med pentry. Våra boende får om de önskar möblera med egna möbler, annars finns möbler att tillgå här.

Vår köksansvarig serverar frukost, lunch och middag samt mellanmål i matsalarna. Våra boende kan också laga egen mat i sitt pentry eller i vårt träningskök.

Hur tar jag mig till Hasslegårdens vårdhem?

Hasslegården ligger naturskönt på landet i anslutning till E20, 10 km norr om Mariestad och ca 1 timme söder om Örebro, mellan Stockholm och Göteborg. Du når oss via bil eller tåg/buss. Åker du tåg/buss anländer du antingen till Mariestad eller till Töreboda där du hämtas upp av oss.